Seksologian alan koulutusta järjestävät Suomessa mm. seuraavat tahot:

Hyria

Hyria tarjoaa seksologian koulutusta seksuaalineuvontaan ja seksuaalikasvatukseen. Sivuiltamme näet kohdasta katso koulutustarjonta seuraavat alkavat koulutuksemme.

Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoulun Hyvinvointiosaamisen yksikön työelämäpalvelut järjestää Hämeenlinnassa vuosittain seksuaalineuvojakoulutusta. HAMK järjestää myös lyhyempiä täydennyskoulutuksia sekä tarvittaessa myös organisaatiokohtaisia tilauskoulutuksia, mm. seksologian ja seksuaaliterveyden edistämiseen liittyvistä aiheista. Lisätietoja

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopistossa on alkamassa keväällä 2022 seksuaalineuvoja-koulutus. Tässä linkki ennakkotietoon;

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa seksologian ja seksuaaliterveyden edistämisen koulutusta. Lisätietoja ja koulutuskalenteri. 

Lapin kesäyliopisto
Lapin kesäyliopisto järjestää tutkintoon johtavaa koulutusta, avoimen korkeakoulun opetusta ja ammatillista täydennyskoulutusta.  Lisätiedot sosiaali- ja terveysalan koulutuksista.

Metropolia ammattikorkeakoulu
Metropolia ammattikorkeakoulu tarjoaa seksologian ja seksuaaliterveyden edistämisen koulutusta. Lisätietoja ja koulutuskalenteri.

Peräpohjolan opisto
Peräpohjolan opisto järjestää sekä tutkintoon johtavaa koulutusta että seksologian ammatillista koulutusta ja kursseja. Lisätiedot ja kurssikalenteri.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoPohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto toimii viidellä paikkakunnalla: Oulussa, Kuusamossa, Pyhäjärvellä, Raahessa ja Ylivieskassa. Mahdollisuus opiskella seksuaalineuvojaksi ja seksuaaliterapeutiksi. Lisätiedot.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää koulutusta, mahdollisuus opiskella seksuaalineuvojaksi ja seksuaaliterapeutiksi, Lahdessa. Lisätiedot.

Savonia-ammattikorkeakoulu
Savonia ammattikorkeakoulu järjestää seksuaalineuvojan ja seksuaaliterapeutin koulutusta. Lisätietoa Savonian koulutuksista.

Sexpo järjestää koulutusta seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden aihepiireissä: https://sexpo.fi/koulutus/

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu tarjoaa seksuaalineuvontakoulutusta Tampereen kampuksella. Lisätietoa.

Turun ammattikorkeakoulu järjestää säännöllisesti Seksuaalineuvojan koulutusta. Lisätietoa Turun AMK:n täydennyskoulutuksista

Väestöliitto
Väestöliiton Terapiapalvelut järjestää seksuaalineuvonta ja-terapiakoulutusta sekä Tunnekeskeisen pariterapian erikoistumiskoulutusta. Lisäksi järjestämme seminaareja, kursseja, ryhmiä ja yleisöluentoja. Ne on suunnattu sosiaali, kasvatus – ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille, opettajille, toimittajille, muille järjestöille ja yhteistyökumppaneille sekä suurelle yleisölle. Lisätietoja Väestöliiton koulutuksista