Seksologian alan koulutusta järjestävät Suomessa mm. seuraavat tahot:

Hyria
Hyria tarjoaa Hyvinkäällä ja Riihimäellä ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille sekä useita koulutusvaihtoehtoja yritys- ja yhteisöasiakkaille. Lisätiedot sosiaali- ja terveysalan koulutuksista.

Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoulun Hyvinvointiosaamisen yksikön työelämäpalvelut järjestää Hämeenlinnassa vuosittain seksuaalineuvojakoulutusta. HAMK järjestää myös lyhyempiä täydennyskoulutuksia sekä tarvittaessa myös organisaatiokohtaisia tilauskoulutuksia, mm. seksologian ja seksuaaliterveyden edistämiseen liittyvistä aiheista. Lisätietoja

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa seksologian ja seksuaaliterveyden edistämisen koulutusta. Lisätietoja ja koulutuskalenteri. 

Lapin kesäyliopisto
Lapin kesäyliopisto järjestää tutkintoon johtavaa koulutusta, avoimen korkeakoulun opetusta ja ammatillista täydennyskoulutusta.  Lisätiedot sosiaali- ja terveysalan koulutuksista.

Metropolia ammattikorkeakoulu
Metropolia ammattikorkeakoulu tarjoaa seksologian ja seksuaaliterveyden edistämisen koulutusta. Lisätietoja ja koulutuskalenteri.

Peräpohjolan opisto
Peräpohjolan opisto järjestää sekä tutkintoon johtavaa koulutusta että seksologian ammatillista koulutusta ja kursseja. Lisätiedot ja kurssikalenteri.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoPohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto toimii viidellä paikkakunnalla: Oulussa, Kuusamossa, Pyhäjärvellä, Raahessa ja Ylivieskassa. Mahdollisuus opiskella seksuaalineuvojaksi ja seksuaaliterapeutiksi. Lisätiedot.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää koulutusta, mahdollisuus opiskella seksuaalineuvojaksi ja seksuaaliterapeutiksi, Lahdessa. Lisätiedot.

Savonia-ammattikorkeakoulu
Savonia ammattikorkeakoulu järjestää seksuaalineuvojan ja seksuaaliterapeutin koulutusta. Lisätietoa Savonian koulutuksista.

Sexpo-säätiö
Sexpo-säätiö on toiminut jo vuodesta 1969 seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa. Toimintaan kuuluvat monimuotoiset palvelut kuten neuvonta, terapia, konsultointi ja kouluttaminen seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden aihepiireissä. Sexpo kouluttaa seksologian ja seksuaaliterveyden ammattilaisia. Lisätietoa Sexpon koulutuksista

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu tarjoaa seksuaalineuvontakoulutusta Tampereen kampuksella. Lisätietoa.

Väestöliitto
Väestöliiton Terapiapalvelut järjestää seksuaalineuvonta ja-terapiakoulutusta sekä Tunnekeskeisen pariterapian erikoistumiskoulutusta. Lisäksi järjestämme seminaareja, kursseja, ryhmiä ja yleisöluentoja. Ne on suunnattu sosiaali, kasvatus – ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille, opettajille, toimittajille, muille järjestöille ja yhteistyökumppaneille sekä suurelle yleisölle. Lisätietoja Väestöliiton koulutuksista