Puhutaan nautinnosta / Maailman Seksuaaliterveyspäivä

Tämän vuoden Maailman Seksuaaliterveyspäivää vietetään 4.9.2022  teemalla ”Puhutaan nautinnosta!”

Vuoden 2022 Seksuaaliterveyspäivän teemoissa painottuvat seksuaalisen nautinnon tukemiseen liittyvä lainsäädäntö ja politiikat, joilla voidaan tukea seksuaalista terveyttä ja hyvinvointia, seksuaalisuuteen liittyviä ihmisoikeuksia, mukaan lukien itsemääräämisoikeutta, syrjimättömyyttä, sekä oikeutta yksityisyyteen, ruumiin koskemattomuuteen ja tasa-arvoon. WAS:n teemapäivään liittyvät myös havainnot siitä, että seksuaalisen ilmaisun ja nautinnon kokemisen merkittävät esteet juontavat usein juurensa erilaisiin poliittisiin järjestelmiin ja oikeudellisiin puitteisiin, kulttuurisiin tapoihin sekä taloudelliseen epäoikeudenmukaisuuteen. Teemapäivä tukee niin yhteiskuntien, päätöksenteon kuin myös kansalaisten seksuaalisen nautinnon moninaisia oikeuksia. 

Lämmin kiitos kaikille teemapäivän ”Puhutaan nautinnosta” haasteeseen osallistuneille jäsenillemme! 

Seksologisen seuran hallitus on käsitellyt haasteeseen osallistuneet ehdotukset ja valitsi tämän vuoden teemapäivään julkaistavaksi lyhyitä, nautinnon teemaa eri näkökulmista käsitteleviä videoita. Olemme erityisen ilahtuneita materiaalien korkeasta laadusta sekä tavasta sisällyttää tärkeää tietoa lyhyisiin videoihin-taidokkaasti toteutettuna. 

Lämpimät kiitokset ja kunniamaininta teille, vuoden 2022 haasteeseen osallistuneille ja videot tuottaneille jäsenillemme Maikki Hopia-Lavikainen ja Susanna Nyman! 

pastedGraphic.png

Videot löytyivät avoimesti kaikille kiinnostuneille katsottavaksi 12.9.2022 saakka.

Huomaathan, että voit myös osallistua teemapäivään omien kanaviesi kautta tai seurata menossa olevaa sosiaalisesta mediasta, käyttämällä seuraavia hashtageja:

#WSHD2022 ja #WorldSexualHealthDAy2022