HALLITUKSEN TIEDOTE 29.12.2020

HALLITUKSEN TIEDOTE 29.12.2020 

30.11.2020 saatiin päätökseen kuluvan vuoden kevätkokouksen toinen jatkokokous, jossa valikoitui myös uusi hallitus. Järjestäytymiskokous pidettiin 17.12.2020. Totesimme, että toive ympäri Suomen kootusta hallituksesta toteutuu erittäin hyvin – Edustusta on Kokkolasta, Vantaalta, Lahdesta, Oulusta, Helsingistä, Jyväskylästä, Kemiönsaarelta, Tuusulasta ja Pukkilasta. Seuran toiminta jatkuu. Hallituksen jäsenet kannustavat Suomen seksologiseen seuraan kuuluvia avoimuuteen, toistemme huomioimiseen ja seksologian tieteenalan kehittämiseen. 

Hallituksen kokoonpano ja vastuualueet 

Pirjo Tervo (puheenjohtaja) 

Tiina Alakärppä

Sini Harju

Mari Huistinoja 

Osmo Kontula 

Krista Linnus 

Ansku Luostarinen

Heidi Näppi (tiedottaja) 

Satu Perttunen (taloudenhoitaja) 

Hannu Piispanen (varapuheenjohtaja) 

Tanja Roth 

Tanja Simola 

Satu Söderström (järjestösihteeri) 

Vastuualueiden lisäksi ja tueksi olemme perustaneet viestintätiimin, sekä taloustiimin jakaaksemme vastuuta ja hyödyntääksemme hallituksen laaja-alaista tietotaitoa. 

Nykytilanne

Hallitus aloittaa toimintansa monin tavoin alusta. Aiemmista vuosista poiketen olemme tilanteessa, jossa kaikki hallituksen jäsenet aloittavat toimikautensa uutena.  Moni jäsenistä on jo pitkään ollut Suomen seksologisen seuran (myöhemmin seura) toiminnassa mukana ollut esimerkiksi hallitustyössä tai muutoin aktiivina. Pyydämme jäsenistöltä ymmärrystä ja kärsivällisyyttäkin tilanteessa, jossa vielä perehdymme uusiin järjestelmiin. Tällä hetkellä sopeutamme toimintaa esimerkiksi koronaviruksen mukanaan tuomiin käytännön velvoitteisiin perehtymällä parhaisiin etäosallistumis-, äänestys ja valtakirja-järjestelmiin. Etäosallistuminen mahdollistaa yhä useammalle jäsenelle osallistumisen esimerkiksi kokouksiin asuinpaikasta riippumatta. 

Kokoamme myös parhaillaan tietoa vuoden 2020 aikaisista tapahtumista. Työtä on paljon. Lupaamme, että teemme parhaamme hyvään pyrkien.

Opintopiiritoiminta 

Opintopiirien toiminta jatkuu, toivottavasti laajentuen sekä monipuolistuen. Opintopiirien koordinaattorina jatkaa Helena Seutu, kiitos Helenalle aktiivisuudesta ja suuresta panoksesta seuran toiminnassa! Tietoa opintopiireistä saat sekä seuran jäsenkirjeistä, että facebookista Suomen seksologisen seuran opintopiirit -sivuilta. 

Seuran kuulumisia 

Uusia jäsenhakemuksia on tullut lukuisia! Hakemuksiin reagointi on viivästynyt hieman, mutta hyväksymme niitä sitä mukaan kun vain ehdimme – Osa on käsitelty joulukuussa pidetyissä kokouksissa, osan käsittely jatkuu tulevissa hallituksen kokouksissa, joita olemme sopineet runsaasti. Tervetuloa kaikki uudet jäsenet! 

Vuosi 2020 on ollut seuran asioissa hyvin myrskyisä, ja hallituksen jäsenille on tullut huolestuneita yhteydenottoja seuran tulevaisuutta koskien. Ei syytä huoleen, seuran toiminta tulee jatkamaan kasvuaan ja kehitystään. Suomesta löytyy valtavasti upeita seksologian ammattilaisia, joiden osaamista halutaan jatkossa hyödyntää yhä enemmän. Yleistunnelma kahdessa joulukuussa pidetyssä hallituksen kokouksessa on ollut hyvä, toiveikas, päättäväinen. Seksologian kenttä tulee vakaantumaan, vaikka aikaa tähän vielä meneekin. 

Vuoden 2020 aikana usea seuran jäsen on tullut kaltoinkohdelluksi. Se ei ole hyväksyttävää. Olemme pohtineet, miten seura voisi auttaa ja tukea jäseniään. Selvitämme keväälle mahdollisuutta suljettuun, debriefing-tyyppiseen psykologiseen jälkipuintiin, jonka vetäjänä toimisi seuran ulkopuolinen ammattilainen. Tästä lisää tulevissa jäsenkirjeissä ja tiedotteissa. 

Seuran ja hallituksen toiminnan läpinäkyvyyttä ja avoimuutta lisätään selvittämällä mahdollisuutta luoda kaikille seuran jäsenille yhteinen keskustelualusta, jota on toivottukin paljon. Selvitysten mukaan jäsenrekisterin sisältävä membook ei ole tähän tarkoitukseen sopiva. Tarjolla on maksullisia sekä ilmaisia vaihtoehtoja, näihin palataan tulevissa kokouksissa. 

Tulevat kokoontumiset 

 • 2020 syyskokous 22.1.2021 klo 17:00-20:00 zoomin välityksellä. Virallinen kokouskutsu lähetetään järjestösihteerin toimesta jäsenistölle aikarajojen puitteissa. (pidetty)
 • 2021 kevätkokous pidetään 16.4.2021. Tästä lisätietoa tulossa alkuvuoden aikana. 
 • 12/2020-5/2021 Hallituksen kokoukset: 
 • 17.12.2020 klo 18-21 (pidetty) 
 • 28.12.2020 klo 18-21 (pidetty) 
 • 4.1.2021 klo 18-21 (pidetty)
 • 15.1.2021 klo 18-21 (pidetty)
 • 29.1.2021 klo 18-21 (pidetty)
 • 12.2.2021 klo 18-21
 • 26.2.2021 klo 18-21
 • 12.3.2021 klo 18-21 
 • 26.3.2021 klo 18-21 
 • 9.4.2021 klo 18-21 
 • 7.5.2021 klo 18-21 

Tiedotteita jäsenistölle pyritään laatimaan tasaisesti, jotta edistämme kokouksissa käsiteltyjen asioiden läpinäkyvyyttä. Seuran toimintaan liittyen jäsenistölle lähetetään myös kattavampi tietopaketti – jäsenkirje sähköpostitse jäsentiedoissa ilmoitettuun osoitteeseen noin kuusi kertaa vuodessa. 

Muuta 

Haluatko vinkata tulevasta koulutuksesta, webinaarista, omasta osaamisestasi, julkaistavasta materiaalista tai muusta seksologian alan mielenkiintoisesta uutisesta! Kerro meille, jaamme tiedon koko jäsenistölle! Otamme mieluusti myös toiveita vastaan seuran toiminnan kehittämiseksi! Parhaiten toiveesi tulee perille, kun lähestyt viestintätiimiä. 

Haluatko kysyä jäsenyyteesi liittyvistä asioista? 

Valoisampaa alkavaa vuotta 2021 koko jäsenistölle!

Toivottaen Suomen seksologisen seuran hallitus