Tuen osoitus mediakeskusteluun

Marja Kihlström kertoi Instagramissa 26.5. Osmo Kontulan tekemästä syrjinnästä ja vähättelystä, jonka vuoksi Kihlström päätti erota Suomen seksologisen seuran puheenjohtajan paikalta. Iltalehden jutussa 27.5. Osmo Kontula kiistää kaiken ja väittää, että mitään ei tapahtunut.

Me allekirjoittaneet olemme todistaneet Marja Kihlströmin kokemaa syrjintää ja vähättelyä. Meidän käsityksemme tapahtumista vastaa sitä, mitä Marja Kihlström on kertonut. Osa allekirjoittaneista on ollut Suomen seksologisen seuran hallituksen jäseniä tapahtuma-aikaan, ja osa Kihlströmin läheisiä työtovereita.

Me emme hyväksy Osmo Kontulan käytöstä, emmekä hyväksy sitä, että hän valehtelee ja peittelee tekojaan. Asia on noussut esille vasta nyt, koska Kontulan valta seksologian kentällä on ollut niin suuri, että monet ovat pelänneet uransa puolesta, jos olisivat nousseet häntä vastaan, kuten Kihlström kertoi.

Suomen seksologisen seuran puheenjohtaja, Tiina Vilponen vastaa Kontulan esittämiin väitteisiin: ”En tietenkään hyväksy sellaista käytöstä, jonka Kihlström Instagramissa nostaa esille. Tunnistan hänen kertomansa Kontulasta, ja tiedän että on muitakin, jotka ovat joutuneet kokemaan samaa. Suhtaudun asiaan erittäin vakavasti. Kiitän Kihlströmiä rohkeudesta, jota hän osoittaa.”

Allekirjoittaneista Vilponen ja Paalanen ovat todistaneet eräitä Marja Kihlströmin kuvaamia tilanteita vierestä. Esimerkiksi Kihlströmin kuvaukset puhelimessa huutamisesta ja sivuuttamisesta WAS-konferenssissa ovat täysin totuudenmukaisia.

*

Haluaisimme lisäksi todeta, että seksologisen seuran hallitus ei käy vireillä olevasta kanteesta julkista keskustelua.

Allekirjoittaneet hallituksen jäsenet haluavat henkilökohtaisesti osoittaa Marja Kihlströmille tukensa.

Emme Suomen seksologisessa seurassa hyväksy syrjintää tai muutakaan epäasiallista kohtelua.

Tiina Vilponen

Veera Uusoksa