Jäsenkirje 1/2011

Puheenjohtajan terveiset

Seuran kevätseminaarissa 29.4. käännyttiin kohti kesää. Runsaslukuisen seminaarin jälkeisessä vuosikokouksessa valittiin Seuran tuore hallitus. Hallituksen jäsenten yhteystiedot löydät nettisivuiltamme. Seura sai uuden myös sihteerin, Susanna Ruuhilahden. Susannan yhteystiedot löydät kirjeen lopusta. Seminaarin palaute oli runsasta, kiitos siitä!

Kesälle 2012 suunniteltu EFS-konferenssi Helsingissä ei valitettavasti toteudu. Teimme pitkään ja runsaasti töitä konferenssin onnistumiseksi, mutta sopimusneuvottelut venyivät meistä riippumattomista syistä haitallisen pitkään.

Sen sijaan voimme ilolla julkistaa Helsingissä pidettävän NACS konferenssin ajankohdan. Varaa siis jo nyt aikaa upealle konferenssille Sinun lähelläsi Helsingissä 4.-7.10.2012. Lisää tietoa tulossa ensi syksyn aikana!

Seura ja sen hallitus toimivat vapaaehtoistyöllä. Seuran aktiiviset jäsenet luovat sen toiminnan ja sisällön. Jäsenenä Sinulla on mahdollisuus kertoa seksologiaan alan osuvasta kirjasta, tutkimuksesta, paikkakuntasi koulutuksista tai opinnoista muille asiasta kiinnostuneille. Ilmoita siis Susannalle, kun haluat meidän vievän eteenpäin informaatiota kentän kuulumisista.

Auktorisointiasiaa

Jälleen on mahdollisuus hakea Seuran kautta sekä pohjoismaisia NACS-auktorisointeja että kotimaista auktorisointia seksuaalineuvojaksi. Hakemuksia otetaan vastaan 31.8.2011 asti. Tarkemmat tiedot näistä auktorisoinneista löytyvät täältä.

Pohjoismaisia NACS-auktorisointeja voi hakea neljään nimikkeeseen:

Specialist in Sexological Counselling (NACS)
Specialist in Clinical Sexology (NACS)
Authorized Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS)
Authorized in Sexual Science (NACS)

Rohkaisemme hakemaan myös kahta jälkimmäistä nimikettä, jotka otettiin
yhteispohjoismaiseen käyttöön vasta vuoden 2008 alusta. Näistä nimikkeistä voi tiedustella tarkemmin Osmo Kontulalta osmo.kontula@vaestoliitto.fi

Ajankohtaisia asioita

 • Seuran syysseminaari järjestetään perinteisesti lokakuussa. Seuraa nettisivuja!
 • WAS - Seksologian maailmankonferenssi järjestetään 12.-16.6.2011 Glasgowssa.
 • Seuraava NACS-konferenssi on Oslossa 13.-16.10.2011
 • Opintopiirejä on yhä useammalla paikkakunnalla. Katso nettisivuiltamme mikä on Sinulle lähin opintopiiri ja lähde jakamaan ajatuksia kollegoittesi kanssa.
 • THL:n Seksuaali- ja lisääntymisterveyden uusin kirje on jälleen ilmestynyt. Olethan maksuttoman verkkokirjeen postituslistalla? Uusin SELI-kirje löytyy nyt myös nettisivuiltamme.
 • PRIDE tapahtuman aikana toteutetaan HLBTIQ – läheistapaaminen 27.6.2011 klo 18, Toimintakeskus Hapessa. Tapaamista ovat järjestämässä HeSetasta Tanja Toivainen, Sexpo-säätiöstä Jussi Nissinen ja Nektaria ry:stä Juha Kilpiä.
 • Miesten kokema seksuaalinen väkivalta -koulutus psykoterapeuteille 25.–26.8.2011 Helsingissä. Koulutuksen järjestää Rajat ry. Lisätietoja koulutuksesta.
 • Seksuaalista väkivaltaa lapsuudessaan kohdanneiden miesten ryhmät alkavat syksyllä Turussa ja Helsingissä. Hakulomake löytyy: www.mielenterveysseura.fi → vertaistukiryhmät
 • 6.10 Naisen seksuaalisuus –koulutus Turussa. Ilmoittautuminen ja ohjelma täällä.
 • Selkenevää! seksuaalikasvatuksen Seminaari 25.11.2011 Turussa. Lisätietoja

Ajankohtaista kirjallisuutta
 

 • Lidman, Satu. (2011) Häpeä! Nöyryyttämisen ja häpeämisen jäljillä. Atenakustannus
 • Ruuhilahti, Susanna, Bildjuschkin, Katriina. (2011). Lumme-malli – voimaa seksuaaliseen kasvuun, Nektaria ry. Tilaukset: tuija.lindroos@nektaria.fi
 • Suvivuo, Pia (2011) The Ability of Adolescent Girls to Exert Control over Sexually-Charged Situations A Narrative Study for the Promotion of Sexual Health. Väitöskirja. Itä-Suomen yliopisto. Suvivuon terveystieteen väitöskirjan elektroninen versio täällä.
 • Tuovinen, Liisa ym. (toim) (2011) Saanko olla totta? Sukupuolisen moninaisuuden kohtaaminen. Gaudeamus.

Lämmintä, lempeää ja lataavaa kesäaikaa!
Maaret Kallio